февруари 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Последен щурм за Балканските титли на писта за 2022

Този уикенд пистата край гръцкия град Серес ще приеме последните два старта от Балканския шампионат за този сезон – BMU Euro Road racing 2022. И ако в някои от класовете титлите са решени преди тези два кръга, в останалите пилотите ще дадат всичко от себе си, за да си осигурят победата в шампионата. Според регламента на BMU от спечелените от състезателите точки през сезона се елиминират двата най-слаби резултата.

В „кралския“ клас Superbike събота и неделя битката между Мартин Чой от „Еко BMW МС77 рейсинг тийм“ с BMW и словенеца Давид Божич ще бъде до последните метри. Трети в подреждането е друг българин – Милен Георгиев от „СБ мото рейсинг тийм“ с „Yamaha“. В клас SSP 600 с най-предно класиране от нашите е Михаил Флоров от „АИТ рейсинг тийм“ с „Yamaha“ (4-ти), а начело е Йонел Паскота от Румъния. В SSP 300 Геновева Кънева от МК „Боляри“ с „Yamaha“ е 6-та в подреждането (най-напред от българите), лидер е Константинос Мавропулос от Гърция.

Най-предно класираният българин във F1000 е Цветелин Пенчев от МК „Боляри“ със „Suzuki“, а начело е Синиша Кочовски от Северна Македония. Във F 600 Ангел Траков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Yamaha“ е 2-ри в класирането, а лидер е друг северномакедонец – Християн Бузалковски. При 125-кубиковите начело е Пламен Христов от МСК „Плевен“ с „Aprilia“.

Източник: БФМ