юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Потвърдиха провеждането на Гран При на Монако

Автомобилният клуб на Монако (ACM), който е организатор на надпреварата за Гран При на Монако във Формула 1 потвърдиха, че състезанието през тази година ще се проведе по план.

Обръщението на ACM идва, след като в различни медии се появиха слухове, че и тазгодишното издание на надпреварата ще бъде отменено заради пандемията от коронавирус. Както е известно през 2020 гадина, надпреварата по улиците на княжеството бе една от първите, който бяха отменени след избухването на пандемията, като една от причините затова бе и необходимата дълга подготовка на трасето преди това.

„Въпреки появилите се слухове в някои медии, ACM иска да потвърди, че Гран При на Монако ще се проведе както е планирано между 20 и 23 май 2021 година. В допълнение ACM потвърждава провеждането на Историческото Гран При на Монако (23-25 април 2021) и е-При на Монако (8 май 2021)“, се казва в обръщението на ACM в Twitter.

Освен надпреварата в Монако, други такива, които също могат да отпадна са тези в Азербайджан и Канада. И двете, подобно на Монако изискват много дълга и скъпа подготовка преди самото състезание, тъй като се провежда или на изцяло градско, или полу-постоянно трасе. Организаторите и на двете надпревари все още не са направили официално обръщение относно слуховете за отмяна, но такова бе направено от страна на Формула 1.

„Няма проблеми спрямо публикувания последно календар за 2021. Предположенията, че уличните състезания няма да се проведат са напълно грешни“, заявиха от шампионата.