април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Празник на колоезденето без багаж

Фестивалът за леки приключения се завръща в сърцето на Пийк Дистрикт през 2024 г., като обещава да бъде по-добър от всякога след значително увеличаване на размера.

Събитието, което сега навлиза в третото си превъплъщение, е празник на пътуването с по-малко мотоциклети, независимо дали става въпрос за по-малка машина, по-малко багаж или просто минималистично мислене. Еднодневният вход ще ви струва между 49 и 55 паунда в зависимост от деня, а билетите, включващи и къмпинг, са на цена от 99 паунда и покриват целия уикенд от 12 до 14 юли.

В разговор с MCN Марк Дери, съосновател на организацията Lightweight Adventurers, описва фестивала като “обединяване на една общност, която празнува лекото пътуване и приключенията с ниско въздействие”. Бизнес партньорът Джейми Том описва събитието като фокусирано върху “по-гъвкав стил на приключения”.

Събитието се фокусира върху възможностите и постиженията на лекото колоездене, като ораторите разказват на публиката собствените си истории за пътувания на борда на машини с по-малък капацитет, включително истории за пътувания през континенти и мотоциклетизъм извън асфалта.

Наред с други световни пътешественици ще присъстват и лектори като Остин Винс, Хема Чудхари и Бен Кинг. В две шатри на главната сцена ще се провеждат беседи, както и запис на живо на подкаста Trail and Adventure Motorcycle Podcast. Наред с това през целия уикенд дуото организатори ще провежда собствена “Академия за приключения”, като ще използва военното си ноу-хау, за да обучава ентусиастите на мотори в изкуството да пътуват с по-малко средства.

Това, което започна като малко събиране в полето, бързо се превърна в изключително популярно събиране на съмишленици, като тази година се очаква събитието да привлече до 1000 гости.

“От сравнително обикновена нива от девет акра се превърнахме в терен от 40 акра с твърда земя, хамбари и джобове, които можем да отделим. В сравнение с предишните години ще има по-малко усещане за рали. Но все още искаме да се придържаме към маршрута му – все още искаме да е достъпно и на достъпни цени”, каза Дери.

Дери искаше да подчертае, че е важна философията, а не оборудването: “Вземете своя CBR, вземете своя GS, вземете всичко, което искате”.

“Може да празнуваме предимствата на лекия мотор, но всичко е добре дошло. Всичко е въпрос на отвореност. Лекото приключение дори не трябва да означава да пътувате с минимума, а просто да излезете навън и да се опитате да откриете по-сурови преживявания”, посочва Том.

“Надявам се хората да си тръгнат с нови знания и вдъхновение. Но в предишни години хората дори са си тръгвали с нови приятелства. Две момчета ни изпратиха снимка, на която карат заедно в Полярния кръг – бяха се запознали на първия фестивал и си допаднаха на няколко бири, а сега се гледат.”

За да научите повече за радостите на опростеното пътуване или за да закупите билети за фестивала, посетете уебсайта Lightweight Adventurers сега.