февруари 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Прайс има 12 секунди аванс преди финала

Само 12 секунди е авансът на лидера в класирането при мотоциклетистите в рали “Дакар” Тоби Прайс (КТМ) един етап преди финала на маратонската надпревара. Предпоследният етап днес се разви драматично, в Прайс стартира с 28 секунди аванс пред Скайлър Хауис (Хускварна), но след потвърждаване на резултатите се очаква, че на второ място ще излезе Кевин Бенавидес (КТМ), въпреки че загуби 20,42 минути спрямо австралиеца.

Днешният етап беше с дължина 154 километра – между Шейба и Ал-Хофуф, като Бенавидес спря в първата половина, за да помогне на друг пилот на КТМ – Матиас Валкнер, който падна на 55 километра след старта. Очаква се, че съдиите ще върнат 23,10 минути от времето на Бенавидес, което ще заличи огромната част от изоставането му спрямо Прайс в общото класиране.

След днешния етап Хауис отстъпва на 3-о място в общото подреждане, на 1,31 минути от първото място.

Етапът беше спечелен от Лучано Бенавидес (Хускварна), следван от Майкъл Дохърти и Адриен ван Беверен. Това е четвърта етапна победа за Лучано тази година. Малко по-късно обаче Лучано беше наказан с 1 минута за превишаване на скоростта и за етапен победител беше обявен брат му Кевин Бенавидес.

Що се отнася до Валкнер, от медицинския етап, който го е евакуирал съобщиха, че той е бил в съзнание, но е имал болки в гърба.

Утре е последният етап от 45-ото издание на рали “Дакар” Ал-Хофуф – Дамам – 136 състезателни километра и 281 километра преход.