април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Прамак Дукати представя цветовете си по време на Гран При на Бахрейн във Формула 1

Отборът на Прамак Дукати е единственият, който все още не е показал цветовете, с които ще се състезава в MotoGP през 2024 година, а това ще се случи следващата сряда (28 февруари). Любопитното е, че Прамак Дукати ще покаже новата си цветова схема на пистата „Сахир“, където ден по-късно ще стартира първият състезателен уикенд във Формула 1 за сезон 2024 – Гран При на Бахрейн.

Тази колаборация не е толкова изненадваща на фона на факта, че през последните години моторите на Прамак Дукати носят и логото на Формула 1. Причината това да се случва са близките отношения между собственика на Прамак Паоло Кампиноти и изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

Тези отношения датират от годините, в които Доменикали бе президент и изпълнителен директор на Ламборгини (2016-2020). В тези години дори имаше моменти, в които моторите на Прамак имаха специални разцветки, вдъхновени именно от Ламборгини, основно в Гран При на Италия на „Муджело“.

През 2024 година пилоти на Прамак Дукати ще бъдат световният вицешампион Хорхе Мартин и пристигналият от Ямаха Франко Морбидели. Италианецът пропусна всички предсезонни тестове заради падането си по време на тренировките на Академията на Валентино Роси на „Портимао“ в края на януари.
Очакванията са италианецът да бъде на линия за откриващия старт за сезон 2024, който ще бъде в Катар на 10 март. А представянето на цветовете на Прамак ще бъде в сряда от 18:00 часа българско време.