юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Представители на ФИМ и Dorna посетиха новата писта Мандалика в Индонезия

Представители на ФИМ и Dorna Sports посетиха новата писта Мандалика. Тя се намира на остров Ломбок и е по улици. Трасето е готово да посрещне състезания в MotoGP  и WorldSBK.

Веднага след Гран при на Доха, представители на ФИМ и Dorna Sports предприеха проверка на новото трасе Mandalika International Street Circuit. Това стана на в сряда, 7 април 2021 г. Посещението в Ломбок, където пистата е в процес на изграждане, бе направен от отговорника по безопасността на ФИМ Гран при Франко Унчини, представителят на състезателната дирекция Dorna Лорис Капироси и управляващият директор на Dorna Sports Карлос Еспелета. Те трябваше да оценят напредъка, постигнат на при работата по трасето.

По време инспекцията, гостите бяха приветствани от президента директора на PT Pengembangan Pariwisata Indonesia (Persero) или Индонезийската корпорация за развитие на туризма / ITDC Абдулбар M. Мансур. Там бе и СЕО на Mandalika Grand Prix Association (MGPA) Рики Бахермшах. Инспектиращите бяха впечатлени от развитието на проекта, както и от прилаганите стандарти за безопасност.

Целта е новата улична писта Мандалика да бъде домакин на кръг от WorldSBK на 14 ноември 2021 г. Въпреки това, поради продължаващата пандемия COVID-19, всички участващи страни се съгласиха да проведат първото състезание от MotoGP на пистата през първата част на сезон 2022, по принцип през март.

Ако обаче MotoGP е в състояние да провежда събития в Югоизточна Азия към края на 2021 г., ще бъдат положени усилия за предприемане на възможен тест на екипите от клас MotoGP. През този период Мандалика ще бъде в очакване на включването на пистата в календара през 2022г.