юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Предстои Класик Витоша Трофи

За шеста поредна година Авангард класик клуб организира Класик Витоша Трофи – обоколката на Витоша с класически автомобили. Събитието има подкрепатана Столична община- район Витоша. В съботния ден – 18 май, всички 31 участника ще направят церемониален старт пред НИМ Бояна, след което ще се впуснат в надпревара за призовите места. Фактически старт на 308-километровото регуларити рали, ще бъде даден с първото изпитание на Околовръстно шосе, след Герман, а финалът ще бъде в Белчин. На старта ще застанат европейски, американски, японски и социалистически автомобили.

След разтоварващ отдих в СПА Хотел Белчин Гардън, участниците ще стартират и във втори ден на изпитания. Организаторите са предвидили четири изпитания за двата дни, като ще има и занимателна игра по време на самото събитие. За първи път ще има и новосъздаден клас FIVA – за регистрирани като исторически превозни средства. Клас Суперкар пък ще предложи нови адреналинови изживявания на участниците с мощни автомобили от определени марки.

Най-старият автомобил на старта ще бъде от 1968 г. – BMW 2000 Deluxe. Също така има нов полигон, действащо летище, за два от задължителните елемента, определящи класирането. Финалът и награждаването отново ще са в Бояна, на алеята до Национален исторически музей, около 16.00 ч. Лично кмета на район Витоша, арх. Зарко Клинков, ще даде старта на събитието, а в неделя, 19.05 ще награди и екипажите завоювали призовите места в шестото издание на Класик Витоша Трофи.