Премиера за Volvo XC40 Recharge на празника Санта Лучия

Стефан Илиев

Новото Volvo XC40 Recharge официално стъпи на българска земя. Това стана днес, на празника Санта Лучия. Първият електрически автомобил на шведската марка, за който писахме неотдавна, бе представен пред медиите на традиционно скандинавско събитие, по повод празника на светлината, придружен от характерните за Санта Лучия гльок и джинджифилови сладки.

Новият XC40 Recharge е първата от редица електрически премиери, с които до 2025 г. 50% от световните продажби на компанията ще бъдат електромобили, а останалите 50% – хибриди. Така Volvo cars показва своите амбициозни цели по отношение на устойчивостта.

XC40 Recharge е истински SUV с мощна стойка и спортно излъчване. Високата позиция на седене, както и интелигентно проектирания интериор го превръщат в пълноценен семеен автомобил. Верни на филисофията си, формата следва функцията, Volvo дизайнерите са постигнали отличителна скандинавска визия с впечатляваща практичност. Всичко в XC40 Recharge ще намери своето подходящо място.

Първият електромобил на Volvo ще се предлага в две версии: P6 с един електромотор на предния мост и 231 к.с. мощност и P8 Twin с два електромотора, на предния и задния мост, който има мощност 408 к.с. С тези коне XC40 Recharge ускорява от 0 до 100 км за 4.9 секунди. Изцяло електрическият силов агрегат осигурява изключително вдъхновяващо, безшумно и изтънчено задвижване, с моментален въртящ момент за бързо потегляне и плавно, линейно ускорение при всякакви обороти.

Батерията от 78 kWh позволява електрически пробег до над 400 км и се зарежда лесно и бързо – до 80% от капацитета за около 40 минути на бързозарядна станция.

Едно от скритите съкровища в XC40 Recharge e новата инфотейнмънт система. Разработена съвместно с Google, тя осигурява безпрецедентна интуитивност и възможности за персонализиция. Освен всички Google услуги и приложения, клиентите ще имат и актуализация по въздуха. Така ще могат да се наслаждават на последна версия софтуер, без да се налага да посещават сервиз.

Едва ли ще е изненада за някой, че новото електрическо Volvo е и изключително сигурно. С богат набор от системи за активна и пасивна безопоасност, автомобилът вече беше отличен с топ резултат,  от най-взискателнaтa агенция за тестове в света – Американският застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS).

Началната цена за XC40 Recharge е 98 800 лева с ДДС и включва за първи път Сервизен пакет за три години, покриващ регулярното сервизно обслужване и нормално износващите се части, като предни и задни дискове, накладки, пера на чистачките. Автомобилът стандартно се предлага с 5 години гаранция и услугата Door to door.

Новата Volvo звезда идва и с промоционални схеми на финансиране, осигурени от Мото-Пфое Лизинг, както и с иновативната форма Care, включваща наема на автомобила, зимни гуми, гражданска отговорност, каско, оборотен автомобил и всички елементи, според желанията на клиентите.

Новото XC40 Recharge се радва на очаквано ентусиазиран прием у нас. Половината квотата е вече продадена. Макар че българският пазар на електромобили все още не е силно развит, от Мото-Пфое залагат високи амбиции за модела.

Компанията Мото-Пфое, които празнуват своята 30-годишнина, представиха на събитието и специалния юбилеен клип. За кратко време той проследява историята на компанията от създаването й до днес.


Next Post

Първи снимки на Honda Civic Type R за 2023 г.

Honda разпространи снимки на Civic Type R от следващо поколение, облечен в камуфлажен костюм. Този автомобил все още е тайна, но Honda иска да напомни на света, че развитието на […]