Пуч за Маркес: “Проверки по Коледа, решенията – след това”

Стефан ИлиевШефът на Repsol Honda Алберто Пуч разкри новини за възстановяването на Марк Маркес от диплопия. Той коментира по време на теста в Херес, че осемкратният световен шампион ще бъде подложен на допълнителни сканирания и тестове преди Коледа. HRC и Маркес са готови да вземат решения за бъдещето, след като констатациите от последните проверки станат ясни.

Маркес пропусна последните два кръга на световното първенство през 2021 г., както и текущия тест на Херес, след инцидент при офроуд тренировка. Той се е подготвял за Гран при на Алгарве с кросов мотоциклет. По-късно беше съобщено, че 28-годишният пилот страда от двойно виждане, известно като диплопия. Това е повторение на контузията, която получи в края на 2011 г.

Пуч казва: „Важното е как е той. Положението му е горе-долу същото, което обяснихме в Портимао и във Валенсия. Марк се нуждае от известно време, за да си почине, да се възстанови и да види дали цялата тази област около окото става по-малко подута, слиза и става по-спокойна. Тогава ще видим. Около Коледа ще направим още една проверка с лекаря и ще видим какво е положението. Тогава вероятно ще вземем решения какви са възможностите. Разбира се, той не е доволен, че не е тук, на теста на Херес. В същото време разбира, че това, от което се нуждае сега, е да си почине и да бъде търпелив.”

Next Post

WRC: Еванс води с 1,4 сек. на Ожие в Монца

Двама пилоти на Toyota Yaris WRC водят в класирането след първия ден на рали Монца в Италия – последен кръг от световния рали шампионат. И двамата са кандидати за титлата. […]