май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Рали “България”: Българско трио дърпа конците

Три български екипажа са начело след 8-ия специален етап на рали “България”. Както и преди, лидери са шампионите  Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 evо. Той спечели всички етапи до сега, без втория. Той продължава да трупа аванс пред основния си конкурент Мартин Сурилов с Mitsubishi Lancer Evo 9, който е втори на 36,2 сек.На 7-ия и 8-ия етапи, Ангелов печели съответно с 1,2 и 2,9 сек. Така увеличава леко преднината си.

Трети в общото класиране, след 7-ия етап – Новосел 1 вече е екипажът Даниел Попов и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally 4. И в двете отсечки Дани бе на 3-о място, като избута назад турчина Удюр Сойлу и Арас Динчер с Skoda Fabia Rally 2 evо. На Новосел 1 той беше 5-и.

Георги Василев с Mitsubishi Lancer Evo 9 на 11,9 сек. е на 5-о място. Той е Много близо до него обаче е Али Туркан от Турция с Ford Fiesta Rally 4 – само на 3,7 сек.

Само един екипаж е отпаднал до момента. От втория сервиз не тръгна Кристиан Долофан и Траян Павел със Citroen C3 Rally 2. Ясен Обретенов с BMW скъса носач в 7-ия етап, но успя да продължи с голямо изоставане.

Снимка Ивайло Старчев