май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Рали „България“: Сурилов открива деня с две етапни победи

Атака на Мартин Сурилов, защитен гард на Мирослав Ангелов. Така започна втория ден на 51-ото рали „България“. Двамата лидери в състезанието предприеха различни стратегии. И то в дъжда, излял се непосредствени преди старта на състезанието.

Дъждът заваля още преди пилотите да излязат от сервизния парк и това наложи спешна смяна на гуми. Трасето на Аладжа манастир беше достатъчно мокро на двете минавания и това.

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 evо имат солиден аванс от 54,8 сек. Те изпълняват заръките на своя мениджър и ментор на Петър Гьошев и не рискуват. Стопените секунди на двете минавания на класическата Аладжа манастир от Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9 са съответно 6,6 и 3,2 сек. Това не влияе особено на преднината на шампиона. Срилов също знае, че трудно може да го настигне, но защо пък да не го притисне, нали!

Турският дует Удюр Сойлу и Арас Динчер с Skoda Fabia Rally 2 evо твърдо се е крепил на 3-о място и гледа към подиума. Към подиума, но за нашия шампионат са устремили  Даниел Попов и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally 4. Твърдите гуми в пороя вчера го свалиха от третото място, но двамата с закотвиха 4-и в генералното и първи в клас RC4. Дани каза, че с забавляват. Е, то и друго не им остава, защото нямат ясна програма и не знаят дали ще карат дори на следващото рали.

В споменатия клас обаче след тях ври и кипи. За предни позиции се борят Антон Титов и Динко Георгиев с Peugeot 208 R2 и Денис Станчовски и Явор Брънков с Peugeot 208 R2. Денис изпревари Христо Атанасов – Мартин Иванов със Citroen C2, след като се търси от проблема със спирачките. Към тази китна групичка са се присъединили и Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Peugeot 208 R2. На дори победи на първото минаване на Аладжа манастир Дани Попов.