април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Рали Канарски острови без публика

31 LLARENA Efren (esp), FERNANDEZ Sara (esp), Rallye Team Spain, Peugeot 208 R2, action during the 2019 European Rally Championship ERC Rally Islas Canarias, from May 2 to 4, at Las Palmas, Spain - Photo Jorge Cunha / DPPI

Местното РЗИ на Канарските Острови е информирало организаторите, че 44-тото рали „Канарски Острови“ ще трябва да се проведе без публика по специалните етапи. Причината за това решение идва отново поради пандамията от COVID-19 и опитите на здравните власти да опазят местното население от сериозен бум.

Заедно с това е забранено присъствието на публика и в тестовете на отборите, които се провеждат в понеделник и вторник тази седмица. От организационният екип молят феновете за тяхното разбиране и най-вече за тяхното съдействие.

Ако напреварата не отговаря на изискванията на канарското РЗИ има голяма вероятност надпреварата да бъде отменена или със съкратена програма.

За органичаването на публиката организаторите ще разчитат на полицията, КАТ и други институции, които ще забраняват достъпа до специалните етапи.

Повече за самата надпревара очаквайте по-късно през тази седмица.