Рали-спринт „Пампорово“: Победа и титла за Ангелов и Гаджев

Стефан ИлиевМирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally2 evo добавиха още една титла към колекцията си – в рали-спринта. Дуетът на Мегапорт спечели първото място в рали-спринт Пампорово и така си осигури трета поредна титла в тази дисциплина. Тя е и втора за този сезон след тази в ралитата.

Миро спечели и четирите отсечки в състезанието, което с успех дебютира в зимния курорт Пампорово. Те финишираха с 1:14,6 мин. пред първия шампион в тази дисциплина Костадин Щерев и Николай Арабаджиев със Subaru Impreza. Само 1,2 сек. не достигнаха на Антон Титов и Динко Георгиев с Skoda Fabia R5 да заемат второто място. Грешка в последния етап им струваше загуба около 8 секунди. Това бе достатъчно на Коцето да заеме второто място.

Двете минавания на етапа Пампорово отново бяха под егидата на Миро Ангелов. Класическият рали етап „Пампорово“ с дължина 9,53 км е по тесен път, но има и изненади. Асфалтът обаче държеше повече. Първото минаване спечели Миро Ангелов с 15,8 сек. пред Титов. Трети бе Щерев, който в първите два етапа бе все втори, въпреки че допусна грешка. Четвърти бе Боби Григоров – на 27,0 сек. На следващия етап или второто минаване класирането бе същото, но разликите бяха по-малки. Титов изостана на 13,3, Щерев на 18,5 и Григоров на 25,5 сек.

И като стана дума за Боби и навигаторът му Виктор Миленков с Mitsubishi Lancer Evo 9, то те си изпълниха стратегическата задача – без рискове да видят финала и да вземат титлата в клас НС2. След тях се класираха Христо и Манол Парашкевови – баща и син със Subaru Impreza.

Победители в клас RC4 станаха Никола Мишев и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally4. Те се включиха накрая на шампионата и станаха 6-и. След тях 7-и и втори в класа бяха старозагорците Динко Иванов и Живко Желев със Citroen C2R2. На 8-о място, трети в класа, но с шампионска титла са Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Peugeot 208 R2. Така сезонът на рали-спринта се оказа добър за Катя и Жоро.

Въпреки скъсаната шпилка на колелото, механиците на Емил Денев и Тодор Йорданов се справиха. Те „излекуваха“ тяхното Renault Clio RS, а прокурорът продължи и във втората врътка, за да стане 9-и и да вземе титла в клас RC3/N. Топ 10 оформиха Иван Иванов и Румен Иванов с Honda Civicкоито спечелиха в клас НС3. След тях са Добрин Борисов и Пламен Иванов с Renault Clio.

Първи в клас RC5 станаха Красимир Каменов и Виктор Туджаров със Citroen Saxoкоито завършиха 11-и в крайното класиране. Втори в класа са Емил Петров и Пламен Тенев с Peugeot 106 Rally. До финала в дебютното си рали достигна Данаил Русев и навигаторът му Иван Данков с Hyundai i20. За съжаление в този клас отпаднаха Петър и Любка Йорданови, които удариха бордюр със своя Hyundai i20 и скъсаха колело.

Снимки Петко Петков

Next Post

Пеко Баная спечели скъсеното ГП на Алгарве, Ducati взе титлата при конструкторите

Франческо Баная записа своята трета победа в последните пет състезания в MotoGP, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Алгарве, която бе спрямо три обиколки преди нейния край […]