юни 21, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ред Бул крият новия си болид и не той е бил на официалната премиера

Отборът на Ред Бул явно има много какво да крие от света на Формула 1, след като днес стана ясно, че при официалната премиера снимките и кадрите, публикувани от отбора, е бил използван за “муле” болид от миналата година с новите разцветки и няколко нови детайла, най-вече пода и задното окачване, където са и най-сериозните промени в правилника от аеродинамичния пакет за предстоящия сезон 2021.

На следващия ден от австрийския отбор стигнаха до такива крайности, че по време на вчерашния „снимачен ден“ на пистата „Силвърстоун“ бяха ползвани два болида. Днес става ясно, че ролята на миналогодишния RB15 е била повече за заблуда и той е влязъл във всички видеокадри и снимки, които бяха разпространени след теста. Същата ребрандирана и модифицирана машина е използвана и за премиерата във вторник.

Новият RB16B все пак е присъствал вчера на пистата, понеже от Ред Бул организират теста конкретно заради него, но когато е бил в бокса и изкаран на трасето, първо от Макс Верстапен и после от Серхио Перес, вече нищо не е снимано и е имало забрана за влизане на външни лица в пределите на легендарната британска писта.

Явно първите реакции след премиерата на новия RB16B, че промените са подозрително малко, са били напълно основателни и тепърва предстои да видим как наистина ще изглежда той. Очакват се с интерес основно аеродинамичните решения, концентрирани в задната му част, където вече се залага на същия тип окачване, както при шампионите от Мерцедес. Това и промените в правилника за размера и формата на подовете прави най-интересна задницата на новия болид, точно която австрийците засега толкова ревностно пазят.