юли 15, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Рекордните 310 заявки за YZ bLU cRU FIM Europe Cup през 2021 година

7897979

Yamaha Motor Europe обяви, че рекорден брой млади състезатели са подали заявки за участие в YZ bLU cRU FIM Europe Cup през 2021 година. Над 300 младежи ще застанат на бариерата със своите машини  Yamaha е ще се борят за призови класирания в класове 65, 85 и 125 куб. см.

Най-добрите състезатели пък ще бъдат поканени за участие в YZ bLU cRU FIM Europe Cup Superfinale, който трябва да се проведе в Италия по време на Купата на нациите –  Monster Energy Motocross of Nations през септември.

Победителите в класове 125, 85 и 65 в Masterclass ще се възползавт от фантастичната възможност да спечелят подкрепа от Yamaha Motor Europe през следващата година.

Yamaha Motor Europe ще продължи да следи ситуацията с COVID-19 за да гарантира безопасността на всички пилоти, на феновете и на техните семейства.

 Алберто Бароци – Yamaha Motor Europe bLU cRU Racing Manager:

„Радваме се, че завършихме първата фаза на YZ bLU cRU FIM Europe Cup. Рекордните 310 състезатели подадоха заявки за участие тази година и за мен е голяма чест да видя, че сме успели да спечелим доверието на младите състезатели и техните семейства. Гордеем се с bLU cRU платформата и пътя, който създадохме за младите пилоти, за да натрупат опит и се развиват.

Надявам се пандемията да започне да се успокоява и националните шампионати да се проведат по график, за да можем най- точно да подберем 120-те състезатели, които да участват  в Суперфинала на YZ bLU cRU FIM Europe Cup. През 2021 година той ще се проведе по време на Купата на нациите –  Monster Energy Motocross of Nations през септември в Италия.

Бих искал да благодаря на всички състезатели на bLU cRU, които се присъединиха към нас през този сезон, както и на всички хора, които направиха програмата тази година възможна. Искам да благодаря на дистрибуторите на Yamaha, служителите на Yamaha Motor Europe и, разбира се, на родителите на пилотите. Бих искал да пожелая на всички късмет този сезон. Забавлявайте се, карайки YZ, и с нетърпение очаквам да ви видим на пистата в близко бъдеще”