юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Решителният Домингес се стреми да постигне по-добър резултат от 2023 г.

7897979

24-годишният пилот претърпя неуспехи преди втория ден, но след драмата, която не спря и в която лидерът в шампионата Ромет Юргенсон отпадна на SS7, парагваецът се озова на първо място в последния ден.

“Беше много хаотично рали, както за нас, така и за всички останали”, обясни Домингес.

“Започнахме в петък с повреда в първия етап, на 16 км от финала. Отне ни твърде много време да спрем и да я сменим, след което получихме още една повреда на втория етап.

“Това не беше стартът, който искахме, но ние не се отказахме и продължихме да натискаме”.

Парагваецът не беше сам в страданието си, след като съботната драма се оказа съдбоносна при определянето на лидерството в ралито, което се разменяше четири пъти.

Ромет Юргенсон водеше в началото на деня, но отпадна преди SS7 с повреден лост на своя Ford Fiesta Rally3. Бруно Булачиа зае неговото място, но също имаше проблеми на SS11, тъй като предното му дясно окачване се огъна навън.

Али Тюркан беше следващият, който пое лидерството в ралито, но след това се върна на второ място, след като получи наказание от 1 мин. и 30 сек. заради закъсняла регистрация. Това остави Домингес начело в ралито в неделя.

“Много пилоти започнаха да имат проблеми, а ние също имахме своите проблеми в събота – счупихме ауспуха и загубихме малко мощност”, разсъждава южноамериканският пилот.

“Запазихме спокойствие по време на цялото рали, продължихме да натискаме и да се фокусираме върху всеки етап, за да се опитаме да преминем без повреди.

“Последният етап в събота беше луд, когато в края на етапа Моли [Пети] ми каза, че водя с повече от минута, беше невероятно да получиш тази информация.”