февруари 29, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ринс е останал изненадан от промяната на отношенията с Каваучи след трансфера в Хонда

В края на сезон 2022 в MotoGP отборът на Сузуки се изтегли от кралския клас, което позволи на Жоан Мир и Алекс Ринс да преминат в лагера на Хонда. Заедно с тях това стори и техническият директор Кен Каваучи, който зае същата позиция и в Хонда.

Пред испанската версия на motorsport.com обаче Ринс разкри, че неговите отношения с Каваучи са се променили чувствително, след като двамата са преминали от Сузуки в Хонда. Една от причините това да се случи е фактът, че Ринс кара за сателитния екип на LCR Хонда, а не за заводския, в който успя да се намести Мир.

„До сега отношенията ми с Кен са много по-различни от тези, които имахме в Сузуки, по-различни от очакваното. Не знам дали това е заради Кен, или Хонда, но комуникацията беше много слаба.

„Очаквах, че след толкова години в Сузуки ние ще продължим да работим по същия начин и в Хонда. Това обаче не се случи и почти не си говорим“, обясни Ринс.

Преди да избере да премине в LCR Хонда Ринс имаше оферта и от Грезини Дукати, но предпочете тази на Хонда, тъй като там му беше обещан заводски мотор. Още от началото на сезона обаче тези обещания не се сбъдват и Ринс винаги караше с по-различни компоненти от Мир и Марк Маркес в заводския екип. Именно това е и основната причина Ринс да избере да премине в екипа на Ямаха за сезон 2024.

„Не казвам, че Хонда не ми оказваха техническа подкрепа, по-скоро не ми вярваха за развитието на мотора, не вярваха в мен. От началото на сезона, още от теста във Валенсия миналата година, моят мотор беше различен от заводските. Имаше малки разлики, но пак ги имаше. Накрая свикнах, но това беше причината да избера да подпиша с Ямаха“, обясни Ринс.

Испанецът също така добави, че дори и победата му в Гран При на Америките в Остин не е била достатъчна, за да получи по-различно отношение от шефовете на Хонда.

„След победата в Тексас всички си остана същото“, каза Ринс.

Снимки: Gettyimages

Източник:Sportal.bg