юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Рованпере се извини за катастрофата в Португалия

Финландецът водеше на Vodafone Рали де Португалия, когато се хлъзна широко и изпрати своята Toyota GR Yaris Rally1 в дерето. Той се върна в действие през последния ден, но завърши зад съотборниците си Себастиен Ожие и Елфин Еванс и затова не успя да увеличи точките на Toyota от състезанието в Матосинхос.

Движейки се в челото на полето през цялата неделя, Рованпера призна, че не е успял да окаже очакваното въздействие. Той завърши шести в Супер неделята и трети в етапа Wolf Power Stage.

„Съжалявам за тях (Toyota), че загубихме толкова важни точки“, каза 23-годишният пилот. „Беше хубаво да се върна на пистата в неделя, но не беше лесно. Почистването на пътя беше дори по-трудно, отколкото очаквахме.

„На Power Stage наистина се опитахме да дадем най-доброто от себе си, смятам, че беше добро каране и чиста обиколка, но пътят се почистваше толкова много, че момчетата отзад дойдоха малко по-бързо. Все пак получихме няколко точки, така че направихме каквото можахме, за да помогнем на отбора. Това не беше уикендът, който искахме, но ще се върнем по-силни.“

Катастрофата на Рованпера в Португалия последва грешката му от рали „Швеция“, която му коства лидерството и го принуди да се оттегли през първия ден.