април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Роси: Атмосферата в тима на Petronas е красива

Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси опреди атмосферата в екипа на Petronas Yamaha SRT като „красива“ след края на предсезонната подготовка в клас MotoGP.

След като прекара 15 от последните 17 сезона в заводския състав на Yamaha, Доктора премина в сателитния такъв на японския производител, но ще продължи да се ползва с пълна подкрепа от фабриката в Ивата. Стартът на тестовете в Катар бе разочароващ за италианеца, но след като коригира своите настройки за разпределението на тежестта той завърши подготовката с 11-о най-добро време на „Лусайл“.

„Позитивно е, че в Yamaha са работили през зимата и имахме подобрения тук. Ново шаси и нов оптекател. Мисля, че те работиха много умно. Второто нещо е работата ми с новия отбор. Атмосферата е красива, разбирам се перфектно с всички в моя екип. Тези две неща ме правят щастлив. Със сигурност ще е трудно защото има различни пилоти на различни силни мотори. Ние все пак ще се опитаме да сме в челото“, каза Доктора.

През 2021 година, той ще си партнира със своето протеже Франко Морбидели в екипа на Petronas Yamaha SRT. За разлика от Роси, световният вице-шампион няма да получава подкрепа от фабриката в Ивата и ще ползва по-стара версия на М1-та, с която ще се състезават Доктора и заводските пилоти, Маверик Винялес и Фабио Куартараро.

Сезон 2021 в MotoGP стартира на 28 март с надпреварата за Гран При на Катар на „Лусайл“. Седмица по-късно на същото трасе ще се проведе и втория кръг за година, Гран При на Доха.