юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Румен Киров най-бърз на пистата „Дракон“ в Калояново

На единствената писта в България – Дракон в пловдивското село Калояново, започна едноименното състезание под егидата на АФБ (Автомобилна федерация на България). Най-бърз тренировките в Серия Макси бе Румен Киров (Старт М-Криводол) със Subaru, който спечели и двата манша.

В утрешната надпревара в отделните серии първи ще стартират Венцислав Ридарски (Диамо) с Honda в Туринг, Деян Куманов с Honda в Спорт и Крем Крумов в серия Лада.

Киров даде в най-доброто си постижение във втората тренировка – 1:01,315, като остава ни 0,646 зад себе си шампионът първата тренировка. Той остави на 0,646 сек. шампиона за 2021 г.  Пламен Камбуров (ЛВ-ѝАвто рейсинг) с Mitsubishi, но с времето му от първата сесия. Трети стана Илия Царски (Автоцар) с Mitsubishi, който във втората квалификация  бе с 0,016 сек. по-бърз от Камбуров.

В Туринг, в отсъствието на шампиона Иван Влъчков, от първа позиция ще стартира Венцислав Ридарски. И в двете сесии най-бърз бе Искрен Веселинов с Honda, но колата му се оказа със 70 кг по-лека и той бе дисквалифициран. Втори стана Хрисим Христов с BMW E36, а 3-и е неостаряващият Стоян Апостолов с Honda.

В серия Спорт на първа позиция е Деян Куманов (Стара Загора) с Honda. Той постигна в първата тренировка 1:08,412. Александър Антов (ЛВ-авто рейсинг) с Honda положи много усилия да го измести от първото място. Дори спечели втората тренировка, но не му достигна 0,474 сек. Трети стана бронзовият медалист от 2021 г. Иван Бакърджиев (Хасково) с Peugeot.

В серия Лада надмощието на шампиона Крум Крумов бе тотално. Той спечели и двете квалификации, като в първата постигна 1:08,172, а във втората подобри времето си с 3  стотни – 1:08,144. Втори с малка разлика – само 2 десети от Крумов стана Дончо Донев. Трети се класира Владимир Ганев, а до него ще стартира Огнян Патенов.