април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Сайнц разполага с всичко необходимо да е сред топ пилотите във Ф1

Ръководителят на отбора на Макларън във Формула 1 Андреас Зайдъл смята, че новият пилот на Ферари Карлос Сайнц-младши разполага с необходимите качества, за да бъде сред топ пилотите на стартовата решетка.

Испанецът прекара последните две години в Уокинг, като в този период завоюва два подиума и помогна на тима да спечели третото място в шампионата при конструкторите през 2020 година. Неговото преминаване във Ферари бе обявено още преди старта на миналогодишната кампания, но това не му попречи да запише своя най-силен сезон във Формула 1.

„Карлос изигра много важна роля в нашия отбор през последните две години. Той дойде тук след един много труден период за тима и още от първия си тест в Абу Даби през 2018 той даваше всичко от себе си както на пистата, така и извън нея. Той имаше прекрасни работни отношения с всички в отбора. А това е много важно когато става дума за разработката на колата и тактическите решения по време на надпреварите. В крайна сметка събраните точки за двете години прекара ни с нас говорят колко добре се сработи той с всички в отбора.

„Това, което ме впечатли най-много, ако трябва да съм честен, е как той подхождаше към всеки състезателен уикенд. Колко фокусиран беше през цялата му продължителност и как той просто влиза в една зона и прави необходимото когато е най-важно, без значение дали говорим за квалификация, или състезание. Той е много добър в надпреварите, има перфектен усет кога да натиска и кога да пази техниката. Ако погледнете първите му обиколки от тази година и колко позиции успя да спечели в тях, изпреварванията, които направи и начинът, по който се грижеше за гумите си заедно със своя инженер и наистина впечатляващо. Така че съм на мнение, че той притежава всички необходими качества, за да бъде класиран сред топ пилотите на стартовата решетка. След двете години при нас той преминава във Ферари и ние му желаем всичко най-добро. И както казах преди, ще направи всичко възможно да го победим“, коментира Зайдъл.

В двете си години в Макларън, Сайнц завърши шести в класирането при пилотите, като през 2020 той събра най-големият си актив от точки със 105.