юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Сам Лоус спечели и второто състезание от Moto2 в Катар

7897979

След като преди седмица триумфира в надпреварата за Гран При на Катар, днес Сам Лоус (Marc VDS) спечели и второто състезание на „Лусайл“, след като бе над всички в старта за Гран При на Доха в клас Moto2.

Британецът потегли от първата позиция на стартовата решетка, но се смъкна до второто място зад Марко Бедзеки (Sky VR46 Racing) в първата обиколка. В началото на четвъртата от общо 20 обиколки Лоус се възползва от въздушната струя на дългата старт/финална права и изпревари италианския си съперник, след което пое контрол над състезанието. Бившият пилот в MotoGP не се пречупи под постоянното напрежение, на което бе подлаган от австралиеца Реми Гарднър (Red Bull KTM Ajo) и заслужено се поздрави със своята втора победа за 2021-а.

Трети на подиума днес се качи вторият пилот на Red Bull KTM Ajo Раул Фернандес, който днес направи своя едва втори старт в средния клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. Ранният лидер Бедзеки пък пресече финала четвърти, след като нямаше отговор за темпото на първите трима, с което повтори постижението си от преди седем дни.

Така след първите две състезания на „Лусайл“, Лоус оглавява генералното класиране с актив от максимално възможните 50 точки, втори с изоставане от десет е Гарднър, който записа две втори места в Катар, а трети с изоставане от 23 е третият от днес Фернандес.