април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Сашо Антов ще търси реванш в София

Миналата година на писта София, Александър Антов (Грийн фокс Моторспорт) с Honda Civic се върна в играта. Тъкмо с този нов и непознат за него автомобил той застана на старт. След проблемите, които имаше в квалификациите, пистовият специалист показа на какво е способен в състезанието, като финишира 3-и. Стъпи на подиума в най-оспорвания клас.

Тази година, на писта София Сашо Антов ще търси реванш. Не само за миналата година, а и за първия кръг от шампионата на затворен маршрут за 2020 г. на писта Дракон. Тогава, на писта ЕNEOS Алекс Антов направи страхотно каране. Такава битка рядко се вижда по нашите трасета.

Заради проблем на старта, Сашо едва потегли на Дракон. Бе последен. Лидер бе Йордан Методиев, който изпревари стартиралия от първа позиция Деян Куманов. Трети бе Александър Димитров – Пъчката. В същото време с уникална скорост, майсторско пилотирани и серия от бързи обиколки Сашо Антов догони челното трио. Изпревари Пъчката, после и Куманов. Залепи се зад Методиев и три тура преди края вече бе лидер. И когато вече се виждаше победител, на последния завой, на 50 м от финала колата му започна да прекъсва. С половин автомобил дължина или с 0,125 сек. Йордан Методиев победи Антов.

За предстоящия старт колата на Антов мина през основна ревизия. Клапанът, създал проблеми в Калояново е сменен. Състезателният Honda Civic днес трябва да премине и на динотест. Така в серия Спорт ни очаква доста интересна битка. По традиция това е най-масовата категория. Сега са 18 състезатели, а много от конкурентите са все съотборници на Александър Антов от екипа на “Зелените лисици” Алекс обаче е с амбицията да се бори за титлата.