юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

„СБ Мото Рейсинг тим“ ще търси талант чрез конкурс

И през 2021 година „СБ Мото Рейсинг тим“  ще продължи да търси млади таланти в мотоциклетизма. Тази година детето (момче или момиче), което отбора ще подкрепи ще бъде избрано чрез конкурс.  Ръководството на най-големияj клуб по мотоциклетизъм на писта у нас ще предостави на избрания талант всички условия за да може той да се развива, това заявиха за Motosport.bg Ники Петров и Марио Ашминов, които бяха специални гости в рубриката на сайта „Заедно с….“

„ Той ще бъде пилот и само с това ще се занимава. Ще има изградена стратегия за целия сезон. От тази година в „СБ Мото Рейсинг тим“  официално ще има назначен треньор, който ще изготви тази програма. До сега такова нещо не е правено. Смятаме, че тази инициатива е много добра. Най-вероятно конкурсът ще бъде обявен във Фейсбук и Инстаграм страницата на отбора. В момента се опитваме да структурираме нещата, защото ние не сме отбор само за състезанието, ние сме отбор през цялото време. Отборната работа започва от товаренето и подготовката за пътуване. След това отиваме на пистата и започва реденето на бокса. Опитваме се боксът ни да изглежда по-европейски, да е изпипан до най-малкия детайл. Искаме да сме на професионално ниво. Не е сериозно да метнем по една шатра, така не се привличат хора. Опитваме се да надграждаме. Създали сме организация на механици и помощник механици. Тук е мястото да благодарим на жените си, които ни хранят – „СБ Мото kitchen“, защото по време на състезание в бокса сме около 30 души. Всичко това изисква сложна организация и всеки трябва много ясно да си знае мястото и задачите. Тази организация много улеснява пилотите, защото пилота при нас е пилот. Той не мисли за друго. Не мисли дали трябва да си напомпа гумите, дали трябва да ги сменя. Пилотът мисли само за своето каране. Ние гледаме как стават нещата в Европа и се опитваме така да бъде и при нас. Но това не е никак лесно“, добавиха още Ники Петров и Марио Ашминов.

„ Истината е, че от октомври 2020 година не сме се качвали на машините. Реалността в България е такава – през зимния сезон освен кондиционни тренировки няма как да тренираме с мотори. Някои пилоти карат в мола, но това не е същото като на писта. Това не е вариант. Ние няма как да караме като в Испания например, почти целогодишно. Така че наблягаме на кондиционни тренировки и хранителения режим всеки ден и следим прогнозата за времето. При първите хубави дни почваме занимания. Условията са равни за всички. Другите момчета не карат. Оправили се времето, до първото състезание ще направим максимален брой тренировки и ще се опитаме да бъдем най-адекватно подготвени и с настроени мотори. Караме на всички възможни трасета у нас – благодарим, че ни допускат на пистата в Кюстендил, на летището в Сапарева баня, на Калояново (опитваме се да сме по-често там, защото можем да си позволим малко по-висока скорост) и ако ни стигнат финансите караме и на пистата в Серес. Ще ни се да излезем и още по-навън, към Европа, но …за сега толкова. Инвестираме в моторите. Опитваме се машините ни да са готови по-всяко време. Програмите ни за тренировка са интересни. Не са във вариант – отиваш в залата и само вдигаш тежести. За сега добре ни се получава“, разказаха още Марио Ашминов и Ники Петров.

За тази година целите пред Марио Ашминов са да кара в SSP, да трупа опит и да се бори с времето. Ники Петров ще преследва възможността да кара повече. Той втора година ще с състезава в аматьорския клас 600 куб. см.  и целта му е да гони времената на Марио Ашминов в този клас.

„Оставаме със същите мотори. Те са подготвени на едно добро ниво от нашите механици. Дано сезонът да се развие добре и да нямаме проблеми с Covid-19. Миналата година пандемията обърка много плановете ни. Сезонът се обърна обратно“, казаха още Ники Петров и Марио Ашминов.

Цялото видео с гостуването на Ники Петров и Марио Ашминов в рубриката “Задено с….” можете да видите ТУК:

Третото издание на новата ни рубрика “Заедно с…” този път наши гости бяха Ники Петров и Mario Ashminov от SB MOTO RACING TEAM.
———————
Всичко най-интересно от света на мотоциклетизма в Motosport.bg👉 http://bit.ly/3sqWocY

Публикувахте от Motosport.bg в Петък, 19 февруари 2021 г.