май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

СИМОН ЛЕНГЕНФЕЛДЕР С ПОБЕДА В ШВЕЦИЯ

MXPG Sweden 2023, Uddevalla Rider: Längenfelder

RED BULL GASGAS FACTORY RACING ЗАПАЗВАТ НЕВЕРОЯТНАТА СИ ФОРМА.

Симон Ленгенфелдер от отбора на Red Bull GASGAS Factory Racing спечели Гран При на Швеция, петнадесетия кръг от Световния шампионат по мотокрос FIM за 2023 година. Ленгенфелдер беше изключително техничен при сложните условия. Хорхе Прадо постави своя MC 450F на подиума отново в клас MXGP и запази водещата си позиция в сериите, което гарантираше, че Red Bull GASGAS Factory Racing имаше много поводи за празнуване на историческото трасе в Уддевала.

Симон Ленгенфелдер взима втората си победа на Гран При през 2023 г. Хорхе Прадо удължава поредицата си от победи на подиума в MXGP до девет в Швеция. Прадо запазва преднината в шампионата с още четири кръга предстоящи. Симон Ленгенфелдер беше изключително впечатляващ на своя MC 250F и взе втората си победа на Гран При за сезона в отлична форма. Ленгенфелдер спечели второто място около половината и направи невероятна настъпателна акция. За съжаление, той пропусна победата с минимална разлика. 00,928 беше дефицитът, с който се бореше, когато карираният флаг се развя! Резултатите 1-2 бяха повече от достатъчни за общата победа и този успех му помогна да се изкачи на четвърто място в класирането по шампионата.
Симон Ленгенфелдер: „Чувствах се толкова добре този уикенд! Наистина се наслаждавах на условията тук в Швеция – беше технично. Много съм доволен от това как се развиват нещата откакто се върнах след контузията. Отборът и аз работим много добре. Продължаваме да се подобряваме, така че да продължим така и следващия уикенд.“

MXPG Switzerland 2023, Frauenfeld Rider: Längenfelder

За десети път този сезон, Хорхе Прадо спечели първа позиция. Това каране му предостави ценен импулс в първото мото и той го използва ефективно – спечели мотото с впечатляващо предимство от единадесет секунди. Проливен дъжд порази трасето преди второто мото; Прадо имаше посредствен старт, но действаше методично и пресече финалната линия на шесто място. Резултати 1-6 поставиха „61“ на трето общо място на Гран При и най-важното, неговото водещо място в серията остава непокътнато с деветдесет и осем точки.

Хорхе Прадо: „Толкова съм щастлив от моето каране! Имах добър ритъм още от вчера. Чувствах се страхотно на пистата с моя MC 450F. Беше трудно да се измине второто мото и, за съжаление, започнах шести. Бях по-бърз от състезателите пред мен, но не можах да ги изпреваря.“

Отборът на Red Bull GASGAS Factory Racing ще смени твърдата пръст за пясък, тъй като шестнадесетият кръг на Световния шампионат по мотокрос FIM за 2023 година ще се проведе в Холандия на 20 август.