юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Скандален спонсор се завръща във Формула 1

Небезизвестната компания за енергийни напитки Rich Energy ще се завърне във Формула 1 като спонсор на вече съществуващ отбор, това обяви изпълнителния директор на компанията Уилям Стори във видео обръщение, публикувано в социалните мрежи на Rich Energy.

Компания бе основен спонсор на тима на Хаас през 2019 година, но сделката между двете страна бе прекратена преди уикенда за Гран При на Сингапур през същата година след множество разногласия. Едно от тях бе наглото поведени на Стори към тима, който той „уволни“ през месец юли заради слабите представяния на писта. В последствие стана ясно, че Rich Energy не е изпълнявал своите задължения като спонсор и това в крайна сметка доведе до преждевременната раздяла между двете компании.

Сега Стори заяви, че след внимателни проучвания е решил, вместо да създава изцяло нов отбор, който да влезе в шампионата, да се влезе в партньорство с вече съществуващ такъв. Британецът потвърди, че сделката за партньорство вече е подписана, но не разкри самоличността на отбора, с който тя е сключена.

След като напусна Формула 1 през 2019-а и води няколко съдебни битки, Стори се завърне в света на моторспорта, чрез спонсорство в Британския супербайк шампионат (BSB). Освен това, едно от лицата на компанията е бившият световен шампион в клас до 125 кубически сантиметра на Световния шампионат по мотоциклетизъм Алваро Баутиста.

Източник: sportal.bg