април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Скрапинг бонус за клиентите на SUZUKI в България

Следвайки глобалната екологична визия на SUZUKI, вносителят на марката у нас – МИРКАТ ООД,  обяви програма за бракуване на стари автомобили. С началото на новата година от SUZUKI България обявиха и началото на нова бонус програма за своите клиенти – SUZUKI SCRAP BONUS. Тя следва глобалната визия на Suzuki Motor Corporation за максимално намаляване на вредните отпечатъци върху околната среда. За тази глобална програма вече писахме.

Насърчаването на намаляването, рециклирането и правилното третиране на отпадъци от производството и продуктите, чрез технологии и системи за рециклиране на автомобили, е ключов фактор във философията на марката за опазване на природата.

Програми за обновяване на автомобилния парк и за намаляване на негативните последици от остарелите, несигурни и спомагащи за замърсяването на въздуха автомобили са отдавна инициирани от държавните институции в повечето Европейски страни. И докато у нас създаването на държавна програма за бракуване на стари автомобили е все още идея, която чака подкрепа от държавата, родният вносител на SUZUKI прави крачка напред към крайния клиент и му предлага директен скрап бонус при покупка на нов автомобил.

Програмата SUZUKI SCRAP BONUS е насочена към собствениците на леки автомобили на възраст над 15 години, които по официални данни на МВР представляват над 70% от автомобилния парк в България.

Чрез нея те могат да предадат за рециклиране своето амортизирано или вече излязло от употреба превозно средство и срещу това да получат директно ценово предимство от 2 000 лева при закупуването на нов автомобил от гамата на японския производител.

По условията на скрапинг програмата търговските представители на SUZUKI имат ангажимент да се погрижат за всичко – от репатрирането на автомобила до прекратяването на неговата регистрация в „Пътна полиция“, като така за клиента услугата е максимално улеснена и за него остава единствено радостта от сделката на годината – покупката на нов автомобил и удовлетворението, че е спомогнал за една по-чиста и безопасна градска среда, премахвайки старото си превозно средство от улицата.