След 12 години Цонко Пеев се завърна отново на трасето

Hristo GenchevКойто може, си го може – тази хубава българска поговорка се отнася с пълна сила за един от най-талантливите ни състезатели по мотокрос в недалечното минало – Цонко Пеев.

Носителят на редица отличия от национали и международни състезания показа на какво е способен по време на надпреварата, която се проведе преди седмица края Бяла Слатина. След 12 години прекъсване, Пеев доказа, че мотокроса е мъжки спорт, въпреки тежките условия, той се класира на второ място в клас MX3 450.

Екипът на „Motоsport.bg“ припомня, че през 2008 година Цонко Пеев става източноевропейски шампион по супермото в клас 65 cc. Той е носител на титлата в републиканския шампионат същата година. Завършва на 4- то място националното първенство по мотокрос в клас 65 сс и е 6-ти шампионата на Източна Европа в същата дисциплина. За 2009 година е носител на Европейската купа-SM JUNIOR-85 cc, нарежда се на второ място източно-европейски шампионат SM JUNIOR-85 cc. Класира се втори в републиканския шампионат SM JUNIOR-85 cc. Остава в подножието на почетната стълбичка – 4 то място републикански шампионат по мотокрос при 85-кубиковите машини, и е 6 –ти в източно- европейския шампионат по мотокрос в същия клас.

Next Post

Галерия на шампионите: Куартараро – новият крал на MotoGP

Фабио Куартараро е новият световен шампион в MotoGP. El Diablo (Дяволът), както го наричат сложи кралската корона два кръга преди края, на Гран при на Емилия Романя. Куартараро стартира 15-и […]