декември 7, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

След 9-годишна пауза Добрич отново събира най-добрите пилоти в офроуд спортовете в “Рали Рейд Добруджа”

След 9-годишна пауза Добрич отново събира най-добрите пилоти в офроуд спортовете в “Рали Рейд Добруджа”. Надпреварата ще се проведе от 22 до 24 септември и се реализира с подкрепата на Община Добрич.

Кметът Йордан Йорданов прие идеята да върне Добрич на офроуд картата и региона отново да бъде домакин на известното в миналото “Рали Рейд Добруджа. Състезанието е четвърти кръг от Националните офроуд шампионати и е в календара на Автомобилната федерация на България.

На старт ще застанат 65 екипажа с автомобили 4х4 и четириколки (ATV). Организаторите са подготвили четири различни трасета с дължина над 600 км. В категорията на автомобилите 4х4 ще участват най-бързите прототипи с над 500 cс развиващи над 160 км/часа по черните пътища на Добруджа. По време на състезанието ще се използва тракинг система за сателитно проследяване на участниците, най-вече за локализиране и безопасност, но ще се засичат и максималните скорости и ограниченията на скоростта.

В категорията на четириколесните мотори (ATV) са записани 31 участника в класовете “Hobby” и “Expert”, които ще изминат 100 км за един ден в полски пътища и горски пътеки. Голям брой участници има в клас Mini Junior, деца от 6 до 10 г., с ATV. 12 момичета и момчета от цяла България ще покажат майсторско управление пред публика и родители на затвореното трасе.

Официалният старт от центъра на града е в петък от 11.00 часа, а в неделя (24 септември) до бившото военно летище от 10.00 часа са финалните серии на специално подготвено трасе за 4х4 и ATV. Същият ден от 14.00 часа в центъра на Добрич ще се проведе церемонията по награждаването на победителите във всички класове и категории.

Източник: БТА