юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Собственикът на Хаас: Мерцедес убиват Формула 1

7897979

Собственикът на отбора на Хаас от Формула 1 Джийн Хаас е на мнение, че с тоталната доминация в последните седем години шампионите от Мерцедес убиват спорта. 68-годишният американец признава, че успехите на Мерцедес са напълно заслужени и обвинява ръководните фактори във Формула 1, че позволяват един отбор да прави спорта толкова скучен и лесно предвидим, което в крайна сметка се отразява негативно на всички.

„За мен Мерцедес убиват Формула 1 и всичко интересно в спорта. Те заслужават напълно успехите си, но в крайна сметка кой иска да гледа един и същ болид, който печели всяка неделя, а останалите се борят за останалите позиции. Вината е в управлението на спорта, че позволява това да се случва вече седем години. Винаги е имало доминации през определени периоди, но не и за толкова дълго, защото бяха прекратявани от ФИА по много начини“, заяви Джийн Хаас.

„Миналата година ние пострадахме много, защото мощността на Ферари бе ограничена и от отбор, който се опитваше да излезе над средата в класирането, се превърнахме в такъв от дъното. Такива огромни разлики в мощността на двигателите не трябва да бъдат допускани, защото облагодетелстват само едни, а влияят лошо на цялата Формула 1“, завърши американецът.