април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Солберг намеква за по-стратегически подход през 2024 г.

Местният герой Солберг беше класен пилот на рали Швеция в Умео миналия уикенд, като спечели 11 от 18-те етапа по пътя към победата с 1 мин. 19,7 сек. и спечели максималните 25 точки за титлата във WRC2.

Въпросът сега е – кои ралита ще избере Солберг за следващото, за да печели точки? Пилотите могат да избират само седем ралита за своята WRC2 кампания, като се зачитат шестте най-добри резултата.

Лошият избор коства на шведа 2023 г. – сезон, в който той често постигаше по-добри резултати на ралитата, които не беше избрал да се зачитат за WRC2 предизвикателството му, например в Хърватия, Португалия и Кения, където беше вторият най-бърз автомобил в Рали2, а след това и във Финландия, където беше най-бърз.

В същото време от ралитата, които избра, Солберг не успя да завърши в точките в три от тях и завърши сезона на шесто място във WRC2.

“Можеше да избера ралитата, в които да спечеля точки, малко по-умно”, разсъждава 22-годишният пилот. “Бяхме в добра битка, но с малко повече късмет и малко по-стратегически избор щяхме да имаме добър шанс [да спечелим титлата].

“Трябва да науча още малко, да избирам по-стратегически ралитата и да играя малко повече като останалите.

“Ключът е да спечелим WRC2.”