май 25, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

„София райдърс“ организира седмата си „МотоКоледа“

За седма поредна година „София райдърс“ организира „МотоКоледа“ в столицата като през 2021 мотористите избраха много важна и не особено популярна кауза – да подкрепят едни малки анонимни герои, чиито родители са дали живота си в борбата с Covid-пандемията.

„Тази година искаме да подкрепим деца, които могат да се гордеят с делата на родителите си. кампанията се казва “Малките герои” и е част от кампания на фондация “За Доброто”, която осигурява стипендии от 500 лева месечно (6000 лева годишно) на децата на лекари, медици и учители, починали от Covid-19, изпълнявайки професионалните си задължения. Кутии за дарения няма да разполагаме никъде, заради мерките, но всеки един човек, може да помогне, като дари колкото му е възможно по сметка или чрез дарителски sms.“, ни разказа Андрей Дянов от „София райдърс“.

В шествието през уикенда се включиха над 200 мотора, като имаше участници и с автомобили, като основната мисия беше на крайната точка от маршрута – кръстовището на булевардите “Витоша” и “Патриарх Евтимий”, да бъде популяризирана каузата и хората да бъдат стимулирани да пуснат смс или да дарят по сметка:

Фондация „За Доброто“Райфайзенбанк България ЕАДBIC: RZBBBGSFIBAN: BG91RZBB91551012773591

За “Фонда за Децата на герои”

Основание за плащане: Мото Коледа от Sofia Ridersили

С дарителски SMS с текст DMS GEROI на кратък номер 17777 (за абонати на трите оператора).