юни 21, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Според Ред Бул от Ферари са “намерили” липсващите 50 конски сили за сезон 2021

Отборът на Ферари ще се върне в битката в челото още в предстоящия сезон 2021 във Формула 1. Според информация на съветника в Ред Бул д-р Хелмут Марко инженерите на Скудерия са успели да „намерят“ липсващите им 50 конски сили от миналата година.

Италианците открито признаха, че изостават драстично от мощността на Мерцедес, Рено и Хонда, и това си личеше ясно от плачевните резултати на отбора, който записа един от най-слабите сезони в славната си история. Според Марко ситуацията напълно ще се промени през този шампионат и Ферари отново ще играе основна роля в борбата за победите.

„Ще си призная, че имам информация относно Ферари, която се отнася до сериозно увеличаване на мощността на двигателите им. Миналата година те изостанаха драстично от всички и се видя на пистата, че нямат шанс за нищо повече от шокиращото положение, в което изпаднаха“, коментира Хелмут Марко.

„За предстоящия шампионат с „намирането“ на липсващите 50 конски сили очаквам отново да се върнат в челото и борбата за победи. Ние сме готови да се борим с тях и с Мерцедес, както обикновено“, завърши австриецът.