юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Стана ясен заместникът на Маркес за двете надпревари от MotoGP в Катар

Отборът на Repsol Honda официално потвърди, че тест пилотът на японския производител ще участва в двете надпревари в Катар, с които ще започне сезон 2021 в MotoGP.

Германецът ще замести шесткратния световен шампион Марк Маркес, който вчера обяви, че ще пропусне двете състезания на „Лусайл“, тъй като все още се възстановява от контузията, която получи в Гран При на Испания на „Херес“ миналата година. Брадъл замени Маркес и в последните 12 старта от сезон 2020, като записа най-добро класиране от седмо място в закриващата сезона Гран При на Португалия на „Портимао“.

„Първо искам да благодаря на Honda и да пожелая бързо възстановяване на Марк. Имахме добър тест и аз карах добре след натоварената 2020-а, очаквам добър старт на сезона. Надявам се да имаме два силни уикенда и да събера добра информация за Honda. Ще е хубаво отново да се състезавам в Катар, мина време от последния ми старт тук, но двата теста ми помогнаха да се адаптирам наново към трасето. Нека сезонът да започне“, коментира Брадъл.

Надпреварите за Гран При на Катар и Гран При на Доха, с които ще започне кампания ще се проведат на 28 март и 4 април, след което керванът ще се завърне в Европа. Първият старт на територията на Стария континент ще бъде за Гран При на Португалия на 18 април. Именно стартът на „Портимао“ е новата най-ранна възможност за завръщане на Маркес, който има насрочен нов прегледа при лекуващите го доктори на 12 април. След него ще бъде взето решението дали той ще участва в Португалия, или ще почака Гран При на Испания две седмици по-късно, за да се завърне в кралския клас.