юни 21, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Стоян Апостолов със званието Почетен гражданин на Бургас

Автомобилният пилот Стоян Апостолов стана Почетен гражданин на Бургас. Това стана ясно по време на редовното заседание на Общинския съвет в града.  За удостояване със званието Почетен гражданин бяха предложени общо десет жители на морския град. Трима от тях са спортисти – борецът Петър Иванов, записал името си в гордата история на най-българския от всички спортове и плувецът Цанко Цанков.

За Стоян Апостолов гласуваха 29 съветници. Той е и единственият от тримата спортисти от Бургас, който дори на 74 години, продължава своята активна спортна кариера. Апостолов се състезава във всички дисциплини в автомобилния спорт повече от 50 години.

Стоян Апостолов вече е бил удостоен със званието Заслужил майстор на спорта по автомобилизъм и е десеткратен шампион на рали крос за България. 15 години е шампион в националното първенство на писта и затворен маршрут.

Освен стотиците спортни отличия, които Стоян Апостолов има от националните шампионати в страната, той е и главата на най-големия семеен клан в автомобилизма у нас. В ралитата се е доверявал на навигаторки единствено на дамите от „клана Апостолови“. Започва със покойната си съпруга Елена, през двете му дъщери – Гергана и Поля, за да се стигне до внучката му Саня. На 6 май 2019 г.  Стоян Апостолов стана прадядо. Внучката му и негов навигатор Саня роди син – Мартин.

Заедно със своята съпругата си – Елена, Стоян Апостолов създава популярното не само в Бургас дамско състезание Рали 8 март.