юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Суперкрос: Барша пише история за Gas Gas в Хюстън

Джъстин Барша влезе в историята, като записа първата победа за Gas Gas в историята на АМА Суперкрос. Барша победи в първото състезание за сезона в Хюстън. За мотоциклетите Gas Gas това бе дебютното  състезание в сериите. Барша пък постигна трета поредна победа на открито.

Победителят Барша каза: „Стартирах чудесно и се вкарах в своето собствено състезание. Кени (б.р. Роксен) ме притисна наистина здраво, но го държах на дистанция макар да се движехме заедно. Това беше безумна надпревара. Искам да участвам в битката през цялата година, а не само с едно хитово чудо.”

Барша направи брилянтна надпревара. Той се изстреля и взе холшота, като притисна плътно и задмина Марвин Мускен при излизането от първия завой.

Оттам нататък Барша трябваше да държи зад себе си превъзходно каращия Кен Роксен. Последният изглеждаше много уверен на новата Honda и може би даде най-доброто, на което бе способен след травмата си. Кен направи няколко проби да атакува Барша. Но като не успя, отстъпи точно толкова, колкото да позволи на Барсия да запази преднината и в крайна сметка да спечели невероятната победа за себе си и за машините Gas Gas.

Марвин Мускен караше със страхотно темпо за третото място. Той изпревари Адам Синсиарул и подчерта завръщането си в суперкроса с подиум. Той показа, че не е загубил нищо от скоростта и уменията си.

Състезанието беше катастрофа за Ели Томак. Шампионът, който тръгна за защита на титлата се сблъска два пъти с Винс Фриз и завърши на 13-о място. Това стана и след катастрофата на първия завой, след която Зак Осбърн спя да изпревари Ели и да влезе в топ 10, точно зад Купър Уеб, който не направи най-доброто си състезание и стана девети.

Крисчън Крейг с Yamaha доминираше в клас 250 куб. см, след като изпревари Ар. Джей. Хемпшиър.

Битката за второто място спечели Остин Форкнър с Kawasaki. Той също се справи с Хемпшиър, а след това задържа Джет  Лорънс, а после и Колт Никълс, който стана трети. Голямото разочарование бе за Джет Лорънс, който влезе в последната обиколка 4-и, за да завърши на разочароващото 6-о място. Пред него бяха Джо Шимода и Хемпшиър.

„Ако хората знаеха само какво съм преживял през последните две години! Това бе най-голямата тежест, която се махна от раменете ми. Бях на най-ниското ниво. Толкова много хора ме отписаха, но аз продължих да карам“, каза много емоционален Крисчън Крейг при първата си победа от пет години насам.