юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Теодор Кабакчиев: Заедно с Еконт продължаваме да представяме България по света, въпреки че съм част от отбора на Греъм Джарвис

7897979

“Това решение да вляза в отбора на Греъм Джарвис не го взех аз. Взехме го заедно с Еконт. Аз съм щастлив, че нашето партньорство остава. Продължавам да представяме заедно   България по света.   Джарвис видя, че имам желание и съм устремен да се развивам в спорта. Той и предложи да дойда в Малага, където се намира неговата база, да тренираме заедно. Обсъдихме идеята за отбор. Освен мен, в отбора са още четирима англичани, общо сме 5 човека. От две седмици тренирам с новия мотор – Husqvarna. Правя тестове, правя адаптации, така че да ми пасва мотора. Хубавото е, че двигателят му е като на КТМ машината. Има някои много дребни неща, които доработвам да паснат на моя стил и на моята позиция върху мотора”, това разказа Теодор Кабакчиев, след новината, че вече е част от Jarvis Husqvarna Racing, основан от легендата Греъм Джарвис.

“Много си пасваме с Греъм Джарвис. Той е доста скромен и земен човек. Гледам да попивам максимално от него. Той е човек със страшно много опит. Не е от най-приказливите, но малкото, което казва е достатъчно и ефективно. Докато тренираме заедно, той показва правилна техника, правилна позиция на тялото. Не казва „Виж, Теодоре това се прави по този начин“, това се изисква от мен, трябва да забележа какво той прави по друг начин за да го доразвия във себе си. За това гледам да съм доста наблюдателен и да усвоя максимално от него.

По отношение на състезанията, фокуса ни ще бъде към английския шампионат по хард ендуро и кръговете от календара на международната федерация по мотоциклетизъм. Първият кръг в Англия ще е на 28 март”, допълни световният шампион по супер ендуро до 23 години.