Теодор Кабакчиев ще участва в предпоследния кръг от СП по хард ендуро – “24MX Hixpania Hard Enduro”

Криси ИвановаНай-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев ще участва с подкрепата на Econt в предпоследния кръг от Световното първенство по хард ендуро на FIM за този сезон – “24MX Hixpania Hard Enduro” .

В Агилар до Кампо се събират най-добрите в света, които ще се борят за отличията.

Интересното в тази надпревара е, че тя започва от … пещера! Стартът е наистина уникален. За да стигнат до моторите си, състезателите застават на старт в стил “Льо Ман”, после се втурват към пещера, промушват се през тесния й вход и едва тогаеа се качват на моторите си. Винаги е вълнуващо да видиш кой тича най-бързо.Последното изкачване на “24MX Hixpania Hard Enduro” предоставя спиращ дъха финал.

Самото състезание “The Lost Way” е тричасов двубой между състезателите, но последното изкачване се прави само веднъж в края на деня,-просто защото е много трудно.

Надпреварата в неделя е кратка и интензивна, докато в съботния ден “Campoo X-Treme” – пилотите ще преминар 30-километрово трасе, което обикаля водоема на града.

Заради факта, че това е предпоследният кръг от тазгодишния шампионат, голяма част от състезателите ще направят всичко възможно да спечелят. Още повече, че само точка дели Били Болт (Husqvarna) и Мануел Летенбихлер (KTM) , а след тях е Уейд Йънг (Sherco) . Тримата обаче все още не са триумфирали на това състезание.

Класиране в Световното първенство по хард ендуро на FIM (след 6 от 8 кръга):

1. Били Болт (Husqvarna) – 70 точки

2. Мануел Летенбихлер (KTM) – 69

3. Уейд Йънг (Sherco) – 60 точки……………………………….

9. Теодор Кабакчиев (Husqvarna) – 21

Next Post

Тест: Градската кокетка Honda e

Снимки Иван Монев Това е най-малкия автомобил на Honda. Спокойно може да го определим и като най-технологичния. Наречен е с простичкото име – Honda е. Това „е“ накрая е, защото […]