юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Тим Гайсер спечели кръг от италианското първенство в Маджора

Световният шампион Тим Гайсер от екипа на HRC взе две убедителни победи в отделните маншове и спечели престижния мотокрос в Маджиора Парк. Така той стъпи на върха в първия кръг на италианското първенство. Трасето на известната писта Маджора Парк се върна към състезанията  едва наскоро.

Ездачът на Honda CRF450RW направи два холшота и още в началото отваряше преднина, без да бъде притеснен. Трасето беше перфектно в събота, когато Гайсер взе първа позиция с най-бързото време в квалификацията. Дъждът през нощта обаче предизвика първото състезание в неделя да бъде кално и изключително хлъзгаво.

Това направи старта решаващ, за да дръпне напред, да запази ясна визия и да се избегнат други състезатели, които да преследва. След само една обиколка в двете състезания, Гайзер беше с над четири секунди напред и той продължи да увеличава преднината. В крайна сметка спечели с 47 секунди първия манш и след това с 28 секунди във втория, когато пистата се втвърди и се появиха коловози.

Лекотата на победата беше добре дошла за действащия световен шампион в MXGP. Той искаше да има няколко състезания, за да се върне във форма преди шампионата. Световното първенство през 2021 г. стартира в Русия на 13 юни.