май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Тото Волф: Хамилтън ще остане в Мерцедес докогато иска

Босът в отбора на Мерцедес Тото Волф заяви, че голямата звезда на германския тим и Формула 1 сам определя съдбата си и може да остане при шампионите докогато сам реши. Въпреки думите на австриеца сагата около новия договор на седемкратния световен шампион не премина гладко и продължи половин година.

В крайна сметка Хамилтън продължи договора си само за още една година и както той, така и Мерцедес си оставят вратата отворена да решават бъдещето си при влизането на новите правила от 2022 година. Тази година Люис има шанса да спечели осмата си титла, с което да подобри рекорда на Михаел Шумахер, който изравни през 2020 година.

„Решението да остане беше предимно на Хамилтън. Той е заслужил да е в позиция сам да решава съдбата си. Люис ще остане в Мерцедес докогато реши“, заяви Волф.

„Той е част от нашето семейство и изпитваме истинско удоволствие да работим заедно, да си поставяме най-високите цели и да ги изпълняваме. Познавам го много добре и мога да ви уверя, че той може да остане на това високо ниво за още дълги години“, завърши австриецът.

Източник: Sportal.bg