юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Традиционният рали крос край ловешкото село Баховица събира автомобилисти от цялата страна на 23 и 24 септември 2023 г.

7897979

Традиционният рали крос край ловешкото село Баховица събира автомобилисти от цялата страна на 23 и 24 септември 2023 г., събота и неделя. Това е 35-ото издание, втори кръг от националния шампионат. Организаторите, между които е и Община Ловеч, сформираха екип и надпреварата отново ще събере стотици зрители на трасето до село Баховица.

В събота от 14 часа са свободната и официалната тренировка, както и първият квалификационен манш, който е от 16.30 часа. В неделя е истинската надпревара, започваща с втори квалификационен манш. След това състезателите ще имат кратка почивка, докато трае официално откриване в 10.30 часа.

Само 30 минути по-късно състезателите се връщат на пистата за трети квалификационен манш и финали. Награждаването е обявено за 16.00 часа.

В организационния комитет са включени кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова (председател) и зам.-кметът  Даниел Колев, директор на състезанието е Ивелин Йончев.

Рали-кросът датира още от края на миналия век. Макар надпреварата да е прекъсвана няколко пъти, трасето край село Баховица е любимо на състезатели и зрители от цяла България и традиционно събира най-много участници и публика. Контролните органи ще се грижат зрителите да спазват маршрутите, обозначени с колчета и въжета. Всичко това трябва да гарантира безопасно протичане на спортния празник, считат от Община Ловеч.