юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Тренировка за шампиони на трасето край Симитли

20 от най-добрите състезатели по мотокрос, участници в европейското и в националното първенство, се включиха в една от първите тренировки за годината. Заниманието  се поведе на новоизграденото трасе край Симитли и беше организирано от един от талантите в този спорт  Димитър Грозданов.

Пясъчната писта край река Струма беше възстановена от шампионът на МХ Тийм Симитли с помощта на неговите близки. Трасето е много добре подготвено и предоставя отлична възможност за подготовка на мотокросистите за зимния сезон, защото позволява заниманията да се проведжат дори ако вали дъжд или сняг.

Сред състезателите включили се в тренировъчния уикенд бяха и тези на M6 Yamaha Racing Team.

„От началото на годината проведохме няколко тренировки. За момента работим с Цветан, Дани и Ники. Останалите още не са се включили в заниманията. Много бих искал да направим един лагер за 5-6 дни, но трябва да се съобразим с времето и с това кои трасета стават за тренировки. Състезанията започват в края на март и нямаме много време за подготовка. Тази година има предвидени 10 кръга в националното първенство плюс кръговете от европейския шампионат. Ще ни е нужда добра подготовка. Много сме амбицирани и мисля, че всички състезатели разбират, че трябва да работим здраво за да се представим добре и да изпълним целите, които сме си поставили“, това заяви главният мениджър на M6 Yamaha Racing Team Мартин Тодоров.

Източник: www.simitli.info