февруари 4, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Трикратният победител от рали “Дакар” Карлос Сайнс напусна състезанието

Испанският пилот Карлос Сайнс, който е трикратен победител на рали “Дакар”, бе принуден да напусне тазгодишното състезанието, след като автомобилът му Ауди го предаде в деветия етап, съобщиха организаторите.

“Испанският пилот, който загуби контрол върху колата си на шестия километър, имаше желание да използва помощ и да продължи, но в крайна сметка се отказа, тъй като изпитваше болки от дясната страна на гръдния кош”, написаха още организаторите, цитирани от АФП.

Той, заедно със съотборника му Лукас Крус, излязоха невридими от инцидента, но въпреки това бяха транспортирани до болницата в Рияд, за да преминат прегледи.

Няколко минути по-късно организаторите съобщиха, че той е поискал медицинският хеликоптер да направи обратен завой и да ги върне в колата им, където да чакат помощ и да продължат състезанието.

Сайнс вече имаше тежък инцидинт по време на 6-ия етап, когато лявата му гума се откъсна от бъгито. Същото се случи и с французина Стефан Петерханзел, който също напусна ралито.

На старта на деветия етап 60-годишният испански пилот бе на 100-о място, на повече от 29 часа зад лидера от Катар Насер Ал-Атия. Бащата на питола от Формула 1 е печелил рали “Дакар” през 2010, 2018 и 2020 година.