февруари 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Три български екипажа стартират в рали Барум – 7-и кръг от ERC

Три български екипажа ще стартират утре  в рали „Барум“. Чешкото рали е седми кръг от Европейския рали шампионат.

След убедителната си победа в последния кръг от сръбския рали шампионат, Даниел Попов и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally4 ще имат доста по-сериозно предизвикателство пред себе си. Това ще бъде дебют за Попов в едно от най-престижните състезания в Европа, докато за Башкехайов ще е втори старт в Злин след участието му през 2016-та година. Екипажът на АСК „Пещера“ е с № 58.

Никола Мишев продължава своята международна програма през този сезон и също ще стартира в Злин. До него в състезателното Peugeot 208 Rally4 ще седне един от най-опитните български навигатори Петър Сивов, който има две предишни участия в реномираното чешко рали. Мишев и Сивов са с № 65.

Трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева ще запише своето 13-о поредно участие в чешкото рали. Българката е носител на почетния ключ на Злин, след като записа десет поредни старта в ралито през 2018 г.  Навигатор на Стратиева ще бъде Георги Аврамов, като двамата ще запишат поредно участие с новата за тях Opel Corsa Rally4. Екипажът на Астра Рейсинг е с № 73.

Заявки са подали 113 екипажа. Рали “Барум“ започва в петък следобед с церемониален старт в центъра на Злин, а състезателната част стартира няколко часа по-късно с атрактивната супер-специална отсечка по улиците на града. В съботния ден организаторите са предвидили седем скоростни отсечки с обща дължина от 107 км. В неделя екипажите ще трябва да преминат през нови шест специални етапа – общо 96 км.