май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Три български екипажа стартират в ралита зад граница този уикенд

Три наши екипажа ще стартират в ралита в чужбина този уикенд. Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов с Skoda Fabia Rally2 evo ще участва в румънското рали „Бакъу“. Заедно със своя навигатор Георги Гаджев, Ангелов ще запише трети старт на макадамова настилка. Преди по-малко от месец, екипажът на Мегапорт завърши на пето място в друго румънско рали на макадам – рали „Сибиу“.

Други два български тандема се отправят към Сърбия за третия кръг от местното рали първенство. С първи състезателен номер в рали „Валйевски“ ще стартират Даниел Попов и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally4 (АСК Пещера). Българите добре познават атмосферата в Сърбия, след като преди година спечелиха убедително друго местно рали – „Борско-Браничевски“.  То се състоя миналия уикенд и бе спечелено от Антон Титов.

С трети състезателен номер във Валево ще стартира трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева. Неин навигатор ще бъде Георги Аврамов, а двамата ще са на борда на новата за тях Opel Corsa Rally4, с която трупат състезателни километри през този сезон. Екипажът на Астра Рейсинг записа участие в първия кръг от сръбския шампионат, завършвайки на пето място в генералното класиране.

Рали „Валйевски“ ще бъде генерална репетиция за Стратиева и Аврамов преди участието им в известното чешко рали „Барум“, кръг от Европейския рали шампионат. Това ще бъде тринадесето поредно участие за българската състезателка в чешката рали класика. Катя Стратиева е и почетен гражданин на Злин, където е центърът на ралито.

Източник БФАС