май 25, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Търсят се петима български състезатели за участие в Red Bull Erzbergrodeo

Петима български състезатели в ендурото ще имат възможността да участват в едно от най-екстремните състезания в тази дисциплина. Желаещите от класовете ПРО и Експерт могат да се запишат https://www.facebook.com/tpashov/posts/5545033128840131.

„SIX DAYS CRAZY JOB има споразумение с организаторите на Red Bull Erzbergrodeo за размяна на 5 безплатни визи за състезатели. Ако за това издание на австрийското състезание има желаещи, моля да пишат тук или да се обадят на Joro Hadjiev, за да направи заявката. Нека това стане по – бързо, като важното е да няма отказали се, след като заявката вече е направена. Заявки могат да пускат само състезатели от клас ПРО и Експерт. Благодарим ви за експедитивността и коректността!

“Ерзберг Родео” е сред петте най-екстремни ендуро състезания в света. На старта застават близо 2000 състезатели. Първите 500 в пролога участват в „Red Bull Hare Scramble“ – последната, най-тежка надпревара в “Ерзберг Родео”. Победителят в нея се определя след преминаване на 15 контролни точки и тежки 4 часа ендуро с много препятствия, зрелищни елементи и стръмни отсечки.

Първата надпревара „Ерзберг Родео“ се провежда през 1995 година, а едва през 2008 година в състезанието има българско участие. Тогава най-добрият български състезател по Ендуро Георги Тодоров – Кокера завършва на съвсем достойното 128-мо място. През следващата 2009-та година Ангел Минков е сред първите 100 финалисти – 76-сти, а Ива Станоева е 13-ста при жените в едно от съпътстващите шоу състезания.