юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Унгария влиза в календара на MotoGP от 2023 г.

7897979

Dorna Sports обяви нов проект, с който Унгария влиза ще организира състезание от MotoGP през 2023 г. На презентация в столицата Будапеща днес, изпълнителният директор на Dorna Sports Кармело Еспелета се срещна с изпълнителния директор на Kelet-Magyarország Versenypálya Kft. Йозеф Пача, унгарският министър на националните иновации и технологии Ласло Палкович, делегати от унгарското правителство и унгарската мотоциклетна легенда Габор Талмаши.

Те обсъдиха проекта и подписаха ново споразумение, което ще доведе MotoGP в страната още през 2023 година.

Предстоящата Голяма награда на Унгария ще се състои на нова писта, като строителството се очаква да започне през второто тримесечие на 2021 г. Мястото на новото трасе ще бъде в Дебрецен, вторият по големина град в Унгария, в района Хайдусаг.

Така ще се създаде нов център за моторни спортове в района и ще има допълнително разширяване на глобалния обхват на MotoGP. Проектът е насочен към ангажиране на феновете в Унгария и разширяване на календара на MotoGP в Централна Европа. Със създаване на нова писта от световна класа в региона, ще се стимулират интереса и талантите в района, които ще тръгнат по стъпките на световния шампион от 125 куб. см за 2007 г. Габор Талмаши.