юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Уникална офроуд фиеста ще се проведе в Пловдив

7897979

Истинска офроуд фиеста подготвя клуб „Офроуд Пловдив“ в края на месец юни, с организирането на комбинирано състезание в няколко екстремни дисциплини. Така, от 21 до 23 юни на едно място ще се съберат участници в няколко паралелни надпревари: рали-рейд, трофи, екстремен траял и ендуро състезание с ATV-четириколки.

Мултисъстезанието ще бъде с един общ мащабен лагер в близост до летището на Пловдив, откъдето всеки ден участниците в отделните надпревари ще поемат по своите маршрути, и в който също ще кипят екстремни активности.

В рали-рейд надпреварата, характеризираща се със скоростни отсечки и технична навигация по екстремни терени, ще вземат участници машини от трите основни класа: Т1 модифицирани автомобили с повишена проходимост, Т2 серийни високопроходими машини и Т3 – UTV/SSV бъгита.

Маршрутът на ралито ще е с обща дължина от около 700 километра за трите състезателни дни, като първият етап ще предложи 260 км срещу хронометъра, вторият – 340, а в последния ден ще се карат няколко обиколки по специално изградено трасе.

Интересна ще е възможността всеки, разполагащ с високопроходим автомобил, да изпита тръпката от рали-рейд надпреварата, без професионална подготовка и без натиска на хронометъра. Това ще е възможно в специалната хоби-категория „Дискавъри“, в която участниците ще карат по част от отсечките на офроуд ралито, без да им се засича време, просто да се позабавляват по един екстремен начин и да усетят адреналина от надпреварите.

 

 

Трофи състезанието в Пловдив също ще предложи част от скоростното трасе на рали надпреварата, но тук ще има комбинация с няколко екстремни зони, в които добре подготвени джипове ще трябва да се преборят с водни и кални препятствия, като на помощ ще трябва да идват лебедките. Трасетата ще са наполовина по-къси от тези на офроуд ралито, но пък ще са доста по тежки и не скоростта ще е толкова решаваща за крайното класиране.

По подобен по-екстремен маршрут ще се проведе и ендуро надпреварата с ATV-четириколки. Тъй като тук няма навигатор, пилотирането няма да е по пътна книга, а по специално въведено в GPS-устройствата трасе, което участниците ще трябва да следват, представяйки се максимално добре и без грешки.

И докато горните дисциплини предполагат участниците всеки ден да „хващат гората“, то в два от дните, непосредствено до лагера на Офроуд Пловдив 2024 ще се проведе и екстремният офроуд траял. Състезанието ще предложи преодоляване на зони с различна трудност на специално изградено трасе, спрямо отделните класове високопроходими автомобили и тяхната степен на модификации. Тук участниците се състезават за най-добро и най-бързо преминаване на отделните зони, като всяка грешка ще носи определен брой наказателни точки.

Повече за офроуд фиестата в Пловдив може да разберете тук: https://www.facebook.com/events/836898438203473/?active_tab=discussion

Все още има време да се запишете в някое от състезанията тук: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBCWuZW4t2-CrpeDwWAlyB6STrYZDOi3ZEdHcLlh11Yj4RqA/viewform

За повече информация:
Александър Стайков – +359884459666
Ангел Русев – +359889708041
Даниел Читаков – +359887441885
Георги Калашев /Рейс директор/ – +359893528488

auto.offnews.bg