юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Фамилията Винялес ще се появи в WorldSSP300 през 2021 г.

Анхел Винялес, баща на звездата на MotoGP Маверик Винялес стартира нов екип, който ще се състезава в WorldSSP300 с Yamaha YZF-R3. Името Винялес, което е свързано със скоростта и победите в падока на MotoGP, ще дебютира в клас WorldSSP300 през 2021 г.

Беше потвърдено, че екипът на Viñales Racing ще има повече от една машина Yamaha YZF-R3 в категорията за младежи на Световното първенство по супербайк. Отборът се опитва да предостави платформа за млади таланти, които да се подготвят на ниво световно първенство. Тепърва ще се съобщават имената на пилотите.

Първенството на WorldSSP300 през 2021 г. започва в на пистата TT на Ассен в края на април. Това означава, че името на Винялес ще бъде представено в две от категориите на шампионата. Причината е, че Исак Винялес – племенник на Анхел и братовчед на Маверик, ще дебютира в WorldSBK като пилот на частния тим Orelac Racing VerdNatura.

Анхел Винялес коментирайки своя нов проект: “Много съм развълнуван. Отдавна мислех да започна такъв проект, да имам собствен екип. Така да дам възможност на младите пилоти да покажат своите възможности. Чувствам се много доволен от това, че го постигнах и с нетърпение очаквам началото на сезон 2021. Искам да видя цялата работа, която вършихме, да се реализира на пистата. Оценявам цялата подкрепа и помощ на хората, които ми сътрудничеха, за да сбъдна мечтата си.”

Синът на Анхел – Маверик, се подготвя за седмия си сезон в MotoGP. Той ще има нов съотборник – Фабио Куатараро, в заводския тим Monster Energy Yamaha Racing.