Феноменалната Лая Санс с GASGAS стана кралица на ендурото при дамите

Стефан ИлиевТя знае как да постави летвата високо. И знае как да постигне това, което е намислила. И затова Лая Санс стана световен шампион за жени през 2021 г. в EnduroGP на ФИМ! Супер талантливата офроуд легенда доминира в двата състезателни дни на GP на Франция, извеждайки нейния GASGAS EC 350F на върха на разписанията в 11 от 13-те специални теста през уикенда. По този начин тя си осигури още един път максимален брой точки, а с това и втората световна титла за годината. Санс вече спечели световното първенство за жени в TrialGP.

След състезанието в Ланжеак, Франция Лая Санс каза: „Беше невероятен уикенд, наистина съм щастлива. Влизайки в този последен кръг имах малко предимство на върха на класирането. Знаех, че два добри дни трябва да са достатъчни, за да вземем първенството. След като спечелих в първия ден, преднината ми за втория беше още по-голяма. Така че успях да се отпусна – може би твърде много на първия тест. Чувствах се добре и затова натиснах малко по-силно през втората обиколка. Но така или иначе, да спечеля титлата е невероятно. Разбира се, този сезон спечелих два шампионата. Така че беше една фантастична година. ”

След двойната си победа на Гран при на Швеция, Лая влезе във финалния кръг на шампионата за жени с осем точки преднина в класирането. С още 40 точки през двата дни във Франция, най-бързата испанска дама не можеше да приеме нищо за даденост и знаеше, че трябва да се  представи на супер равнище, за да си осигури титлата.

При сухи и прашни условия във Франция, Лая проведе майсторски клас по езда в първия ден, като в крайна сметка спечели всички тестове с изключение на един. Така тя оглави класирането с близо минута. Увеличавайки преднината си в класирането на шампионата до 13 точки, тя пренесе скоростта си и във втория ден – неделя, за да доминира отново и да спечели с впечатляващите 47 секунди.

Световната титла на Лая за EnduroGP за жени през 2021 г., която е шестата й в класа, идва почти два месеца след деня, в който тя спечели Световното първенство за жени TrialGP. В комбинация с нейното рекордно финиширане в рали Дакар през януари, тя завършва един невероятен сезон. Той затвърди името на Санс като универсална и легендарна състезателка.

Завършвайки на второ място след Лая във втория ден във Франция, състезателката на GASGAS Мирея Бадия си осигури и второ място в класирането на шампионата. Така машините на GASGAS заеха първо и второ място.

GASGAS Bulgaria Заповядайте в шоурума в гр. София, ж.к. Славия, бул. „Овча купел“ №24. . GAS GAS: http://bit.ly/3e5KAG0

Next Post

Новакът Доминик Агеретер сложи короната в WorldSSP

Драматичното състезание за титлата в световно първенство на ФИМ в клас Supersport през 2021 г. приключи. Новият шампион е Доминик Агертер (Ten Kate Racing Yamaha), който сложи короната в аржентинския […]